Over ST Genetics Holland

De gezichten achter ST Genetics Holland

“Mijn naam is Cas Tiemes en ik ben de manager bij STg Holland. Naast mijn baan bij STg Holland run ik samen met mijn familie een melkveehouderij met 380 melkkoeien in het Gelderse Giesbeek. Daar ligt de oorsprong van mijn liefde voor de Noord Amerikaanse fokkerij. STg is wereldwijd de snelst groeiende KI en behaalt momenteel veel successen in de fokkerij. Daarnaast zijn ze marktleider in het seksen van sperma. Successen die ik graag met mijn collega melkveehouders deel.”

“Mijn naam is Benny Leferink, uit Haaksbergen. Van origine boer (De Dorre Holsteins) en daarnaast altijd werkzaam geweest als financieel controller. Ik ben enorm geïnteresseerd in de  (internationale) fokkerij en mede-eigenaar van een groot aantal foktechnisch hoogwaardige dieren. Sinds 2016 ben ik met veel plezier als parttime fokkerijadviseur actief bij STg Holland en assisteer ik bij het samenstellen van het magazine. Tevens hou ik me wekelijks bezig met Genetic Visions, het genomic-testen van Nederlandse dieren in de US.”

“Mijn naam is Vincent Oudenampsen en ik ben sinds november 2023 werkzaam als fokkerijspecialist bij STg Holland. Naast mijn werkzaamheden bij STg run ik samen met mijn ouders een melkveebedrijf. Wij houden 110 melk- en kalfkoeien met bijbehorend jongvee in het Gelderse Laren. Fokkerij is mijn grootste passie en hier haal ik dan ook dagelijks veel plezier uit. Wat mij aanspreekt bij STg is het brede stierenaanbod en de hoge kwaliteit van zowel vrouwelijk als mannelijk gesekst sperma. Door juist gebruik van gesekst sperma kun je va de beste dieren uit de stal een vrouwelijke nakomeling krijgen, en daarnaast meer rendement behalen met mannelijk gesekst Belgisch Blauw of Angus op de mindere dieren in de veestapel. Mijn doel is om collega melkveehouders zo goed mogelijk te adviseren en te ondersteunen bij het maken van hun fokkerijplannen, zodat ook zij meer rendement hun veestapel kunnen halen.”

Waar staat ST voor?

Sexing Technology (ST) staat bekend als de wereldmarktleider wanneer het gaat om het seksen van sperma. Met producten als UltraPlus en High Purity gesekst sperma worden momenteel al  bevruchtingsresultaten geboekt die minimaal gelijkwaardig zijn aan conventioneel sperma. Er wordt met deze wijze van seksen een ongekende gendernauwkeurigheid behaald van ruim 90% of met High Purity zelfs 97%.

Wat maakt ST Genetics uniek?

De Dochterorganisatie van ST is ST Genetics. Deze jonge, in de Verenigde Staten gevestigde organisatie, is momenteel de meest vooruitstrevende en tevens hardst groeiende runder-KI ter wereld. Door de beste genetica ter wereld te combineren met de allernieuwste technieken bij het seksen van sperma, ontstaat er een uniek product.

Wat is de kracht van ST Genetics Holland?

ST Genetics Holland kan als importeur van ST Genetics sperma putten uit een bron van kennis en beschikken over een uniek product. Met het brede aanbod van (vrouwelijk gesekst) sperma van meerdere melkveerassen kunnen we praktisch ieder fokdoel bedienen. Daarnaast kunnen we beschikken over een breed scala aan uitgeteste vleesstieren, waarvan natuurlijk mannelijk gesekst sperma beschikbaar is. Door deze prachtige technieken is het krijgen van een vaars- of stierkalf geen toeval meer, maar juist een keuze geworden. Samenwerken met ST Genetics Holland betekent daarom ook streven naar een beter financieel saldo én tegelijkertijd werken aan een productieve en duurzame veestapel.

Uw resultaat is onze uitdaging!